Πληρώστε τα χρέη σε αυτούς που παράγουν

Περιμένουν εδώ και καιρό από το Δημόσιο να τους αποπληρώσει τις οφειλές, που έχει προς αυτές. Η ώρα για αυτό πλησιάζει, καθώς η εκταμίευση της δόσης προς τη χώρας μας θα σημάνει και τη – μερική - καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους στην αγορά.

Κι ενώ όλες οι επιχειρήσεις περιμένουν να δουν αν, πόσα και πότε θα πληρωθούν, ξαφνικά προέκυψε ότι προτεραιότητα έχουν ξανά οι – πρώην – δημόσιοι υπάλληλοι !

Ναι, καλά διαβάσατε.

Θα δοθεί προτεραιότητα, λέει, στην καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρετε, είναι αυτοί, που επίσης περιμένουν δύο και πλέον χρόνια για να πάρουν την αποζημίωση για τη συνταξιοδότησή τους.

Για τη σχεδόν απόλυτα ανταποδοτική παροχή, για την οποία πλήρωναν εισφορές μια ζωή.

Επιλέγουμε, δηλαδή, πάλι να βάλουμε την αγορά σε δεύτερη προτεραιότητα.

Θα μου πείτε, δεν πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν το εφάπαξ τους ;

Ασφαλώς και πρέπει. Ουδείς αντιλέγει.

Ας δώσουμε, όμως, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα προτεραιότητα σε αυτούς που παράγουν…

…στην αγορά, στις επιχειρήσεις, στον τομέα της οικονομίας, που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη…

…στις εταιρίες, που έχουν τόσο ανάγκη αυτά τα χρήματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να συμβάλλουν στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Γιατί, τα λουκέτα στην αγορά έχουν σωρευτικά πολλές, περισσότερες και σοβαρότερες συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία από τη μη πληρωμή των εφάπαξ.

Γιατί, κάποια στιγμή, πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα σε όλους τους πολίτες πως – στην απόλυτη ύφεση και στα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, που βιώνουμε – είναι ύψιστης σημασίας να φροντίσουμε για την πραγματική οικονομία.

Είναι απλό, λοιπόν :     

Πληρώστε τα χρέη – πρώτα – σε αυτούς που παράγουν !

 

Καλημέρα σας.

[email protected]