Κορωνάκης: Ίσως πάει το 2016 η 13η σύνταξη

Το 2016 πιθανόν να μετατοπιστεί χρονικά η καταβολή της 13ης σύνταξης, σύμφωνα με όσα είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στο MEGA.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο δεύτερος κατηγόρησε τον κ. Κορωνάκη ότι κοροϊδεύει τον κόσμο σχετικά με την 13η σύνταξη.

"Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Είπατε 13η σύνταξη. Περιμένουν όλοι οι συνταξιούχοι τη 13η σύνταξη. Η 13η σύνταξη έχει πάει ταξίδι" είπε ο κ. Παπαμιμίκος. "Tο 2016 έχει πάει" ήταν η απάντηση του κ. Κορωνάκη.

"Η κουβέντα περιλαμβάνει μέσα και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και τρώει χρόνο, αυτό αφαιρεί δυνατότητες από την χώρα" πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας "αν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση, έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για τη 13η σύνταξη και για την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ... Υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δούμε πού θα κλείσει αυτό για να μιλήσουμε μετά για τον ΕΝΦΙΑ και τη 13η σύνταξη".