ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 22 Δεκεμβρίου η Β’ δόση της ενιαίας ενίσχυσης

Στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης της Ενιαίας Αγροτικής Ενίσχυσης για το 2014, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Γρηγόρη Αποστολάκο, με τον οποίο επικοινώνησε το news.gr.

Χωρίς παρακράτηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι 670.000 δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους την επόμενη Δευτέρα, χωρίς καμία παρακράτηση για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων(ΟΓΑ).

"Μεταξύ άλλων θα πληρωθούν και ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν για τα έτη 2011, 2012, 2013 και προέρχονται από διασταυρωτικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί", σημειώνει ο κύριος Αποστολάκος.

"Σας υπενθυμίζω επίσης ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων επιδόματος βιολογικής γεωργίας, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η εκταμίευση των επιδοτήσεων για τους νέους αγρότες", προσθέτει.

Πώς θα πληροφορούνται οι δικαιούχοι αν έχουν λάβει τα χρήματα που τους οφείλονται

Σε ό,τι αφορά στην ενιαία ενίσχυση καθώς και στις υπόλοιπες πληρωμές, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πληροφορούνται μέσω του Συστήματος Δημοσιοποίησης Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ αν, πότε και πόσα από τα οφειλόμενα χρήματα έχουν λάβει.

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδό τους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους καθώς και τον ΑΜΚΑ ή τα τελευταία ψηφία του αριθμού της ταυτότητάς τους, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τις εντολές πληρωμής οι οποίες έχουν ήδη εκτελεστεί, αλλά και για αιτήματά τους που έχουν απορριφθεί, με αναγραφόμενη την αιτιολογία της απόρριψης.