Ποιοι προλαβαίνουν να βγούν σε σύνταξη πριν τα νέα μέτρα

Σύνταξη με τις κατά το δυνατόν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις και αποφυγή των αλλαγών που επίκεινται εξαιτίας της αύξησης του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης αλλά και των ορίων συνταξιοδότηση, μπορούν να εξασφαλίσουν οι ασφαλισμένοι εντός των επόμενων 25 ημερών, μέχρι δηλαδή τα Χριστούγεννα.

Η πρώτη κατοχύρωση που μπορεί να επιτύχουν, αλλά πάντως δεν διασφαλίζει απόλυτα τους ασφαλισμένους σε περίπτωση αλλαγών, αφορά το συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα χαμηλά όρια ηλικίας που ίσχυαν ως το 2012, κάνοντας αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων.

Η δεύτερη αφορά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, επίσης με τις προϋποθέσεις του 2012. Σ' αυτή την περίπτωση ανήκουν οι ασφαλισμένοι που έχουν πιάσει φέτος ένα από τα όρια ηλικίας που ίσχυαν ως το 2012 (50-63 ετών, ανάλογα με το Ταμείο) αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης. Αυτοί θα πρέπει μέσα στις επόμενες 25 ημέρες να προχωρήσουν επίσης σε αναγνωρίσεις πλασματικών ετών ζητώντας από τα Ταμεία ο χρόνος που αναγνωρίζουν να προστεθεί αναδρομικά στην ασφάλισή τους μέχρι τις 31/12/2012.