Πέρασε της… Τρόικας: Εκτός ρύθμισης τελικά ο ΕΝΦΙΑ !

Μόνο η πρώτη δόση του Σεπτεμβρίου θα συμπεριληφθεί τελικά από τις οφειλές για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπόλοιπες δόσεις είτε θα πληρωθούν κανονικά, είτε θα μπουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων, δηλαδή μένουν εκτός του νέου διακανονισμού. Αυτό επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες μετά τη ρητή διαβεβαίωση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, ότι οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ θα συμπεριληφθούν κανονικά στη νέα ρύθμιση.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι επικράτησε τελικά η γραμμή και οι ενστάσεις της τρόικας, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε αντιδράσει στην προοπτική αυτή (αλλά επί της ουσίας και στην ίδια τη ρύθμιση των 100 δόσεων).

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία μέσα στο επόμενο διάστημα για να αλλάξει το ν.4305/2014 για τη "Ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση".

Με την τροπολογία θα αλλάξει η πρόβλεψη του νομού ώστε να διευκρινισθεί ότι στη ρύθμιση θα υπάγεται το σύνολο των ληξιπροθέσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών.

 Ν.Β.Ν.