Αυξάνονται οι μισθοί των ενστόλων από το Νοέμβριο

Από 4 έως 232 ευρώ θα αυξηθούν οι μισθοί των ενστόλων το μήνα από το Νοέμβριο και μετά, ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 50% της μείωσης που είχαν υποστεί οι ένστολοι τον Αύγουστο του 2012 με την αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τα ειδικά μισθολόγια (ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή γίνεται αναφορά και στην αποπληρωμή των αναδρομικών για τους 26 μήνες που μεσολάβησαν μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο και τα οποία θα καταβληθούν τμηματικά.

Η καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους θα αρχίσει από τις αρχές του 2015. Τα ποσά για τους ανώτερους αξιωματικούς φθάνουν έως και τα 6.000 ευρώ, ενώ για τους υπαξιωματικούς έως τα 500 ευρώ.

Επίσης θα προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι ένστολοι (πχ. επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, έξοδα παράστασης κ.ά.) μεταξύ 4% και 18%.

Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Νοέμβριο θα αρχίσουν να λαμβάνουν πίσω οι ένστολοι το 50% της περικοπής που υπέστησαν από το 2012.

Τα αναδρομικά του 2014 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιούλιο του 2015, ενώ τα αναδρομικά για το 2012 και το 2013 θα καταβάλλονται κάθε μήνα του επόμενου έτους.