ΟΑΕΕ: “Ραβασάκια” σε 100.000 οφειλέτες

Μαζικά email σε 100.000 οφειλέτες του έχει αποστείλει τις τελευταίες μέρες ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Με αυτά το Ταμείο καλεί τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", τα χρέη των ασφαλισμένων προς το ταμείο έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 1 εκατ. Ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη.

Από αυτούς τους 370.000 και από αυτούς οι 100.000 έχουν ήδη λάβει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου "ραβασάκια" στα οποία ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους. Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που οι οφειλές τους ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.

Ανάλογα ραβασάκια στέλνει πάντως και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όσους έχουν οφειλές προς την εφορία με τα οποία τους ειδοποιεί να προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους. Ήδη έχουν λάβει ειδοποίηση περί τους 180.000 oφειλέτες.