Σύσκεψη για τη μείωση της τιμής του γάλακτος

Σύσκεψη για τη μείωση της τιμής του γάλακτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η σύσκεψη συγκαλείται από τον υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου είναι με τη "συμφωνία κυρίων" να επιτευχθεί μείωση κατά 5% στην τιμή του φρέσκου γάλακτος.

Εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν μειώθηκε το κόστος των επιστροφών όπως υπολογιζόταν με την εφαρμογή της πρόσφατης νέας νομοθεσίας με την οποία επιμηκύνθηκε ο χρόνος παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια.

Πάντως, χθες ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης για την απόφαση FrieslandCampina Hellas, να μειώσει τις τιμές του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Family κατά 5 λεπτά το λίτρο από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ότι η απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας θα πιέσει ανταγωνιστικά την εμπορική πολιτική και άλλων εταιρειών του κλάδου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...