“Το 7,69% των εργαζομένων αμείβεται με τον κατώτατο μισθό”

Το γεγονός ότι το 7,69% των εργαζομένων αμείβεται με τον κατώτατο μισθό , επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" για το μήνα Αύγουστο.

"Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 παρουσιάσαμε για πρώτη φορά και με απόλυτη ακρίβεια μέσω του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη", μεταξύ άλλων πολύτιμων στοιχείων, την διαστρωμάτωση των μισθών των εργαζομένων στις συνολικά 196.965 επιχειρήσεις στην Ελλάδα που απασχολούν τουλάχιστον έναν μισθωτό εργαζόμενο" σχολίασε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

"Όπως φαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού αμείβεται το 7,69% των εργαζόμενων στο σύνολο των 1.371.450 μισθωτών της χώρας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβεται ήδη με μισθούς ανώτερους του κατώτατου".

Ο κ. Βρούτσης διατύπωσε όμως και αιχμές αναφορικά με την εξαγγελία του κ. Τσίπρα περί αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

"Συνεπώς, το να πιστεύει κάποιος ότι με μια απότομη αύξηση των κατώτατων αμοιβών αυτή τη στιγμή και για το σύνολο των εργαζομένων και κλάδων της οικονομίας στα 751 ευρώ - όπως δηλαδή ήταν τον 2009 - θα ξαναγυρίσουμε αυτόματα και στις συνθήκες προ κρίσης σα να μη συνέβη τίποτε, αποτελεί μια αυταπάτη. Μια επικίνδυνη αυταπάτη, καθώς το μόνο που θα επιφέρει είναι μια κατάσταση κλονισμού ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας, η οποία έχει μόλις σταθεροποιηθεί", υπογράμμισε.