Ξανά σε λειτουργία οι “πεσμένες” εφαρμογές του TAXISnet

Σε λειτουργία τέθηκαν εκ νέου οι εφαρμογές του TAXISnet που δεν ήταν διαθέσιμες τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατόπιν ορισμού αναπληρωτή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι εφαρμογές για:

1. Tην έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. 2014
2. Τις εκτυπώσεις εκκαθαριστικών σημειωμάτων / πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. Ετών 2012-2014
3. Tην έκδοση / επανεκτύπωση πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.
4. Tην έκδοση Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας
5. Tην προώθηση προς εκκαθάριση και έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού των εκκρεμών ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. Ετών 2011, 2012 & 2013.

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα είναι διαθέσιμες και οι εκτυπώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010–2013.

Πάντως, τα προβλήματα του TAXISnet, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 35% των δηλώσεων, φαίνεται πως οδηγούν σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Διαβάστε: Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση μέχρι την 31η Ιουλίου