Ξεπούλημα πολυτελών ακινήτων στη Μύκονο

Με την καλοκαιρινή περίοδο προ των πυλών, ο χορός των εκατομμυρίων έχει ήδη αρχίσει στη Μύκονο.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σε κοντέινερ μεταφορικών εταιριών καταφτάνουν σωρηδόν κρεβάτια, ψυγεία και λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός στο Νησί των Ανέμων. Ελέω οικονομικής κρίσης, αλλά και κάποιων πολεοδομικών παρανομιών που κάνουν τις αγοραπωλησίες δυσκολότερες, καθώς οι ξένοι ενδιαφερόμενοι θελουν τα πάντα σε πλήρη διαφάνεια, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που ανήκουν στις υψηλές κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες, εφόσον δυσκολεύονται να πουλήσουν τις πολυτελείς οικίες τους, καταφεύγουν στη λύση της ενοικίασης που τους προσφέρει εύκολο και ζεστό χρήμα.

Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές, ακόμη κι αρκετοί εκπρόσωποι της σόουμπιζ, πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μίας πολυτελούς κατοικίας, γι' αυτό και τις νοικιάζουν, με τις απολαβές τους να φτάνουν ετησίως τις 30 με 35 χιλιάδες ευρώ.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την τοποθεσία, το μέγεθος του σπιτιού, τις παροχές και φυσικά την ανάγκη του κάθε... σπιτονοικοκύρη, αλλά και το βαλάντιο του ενοικιαστή.

Παρότι η Ειρήνη Γρυπάρη, δήμαρχος Μυκόνου, μιλάει για τη σταθερή αξία των επενδύσεων στο νησί, δεν μπορεί να παραβλέψει τη μείωση των τιμών στην κτηματομεσιτική αγορά.

Εχουμε μία πτώση και στις αξίες των ακινήτων και στη γη. Βέβαια, εξαρτάται από τον κάθε πωλητή, όμως δεν υφίστανται οι τιμές που υπήρχαν μέχρι πριν από τρία χρόνια , δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο γνωστός Μυκονιάτης μεσίτης Φλώριος Ασημομΰεης, που τα τελευταία χρόνια το γραφείο του Florios Real Estate.

"Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει αδυναμία συντήρησης των ακινήτων από τους ιδιοκτήτες κι έτσι έχουν βγει στην αγορά ευκαιρίες", αναφέρει.

Σε μείωση των τιμών γύρω στο 30% αναφέρεται και ο γνωστός αρχιτέκτονας Θεόδωρος Ζουμπουλάκης που δραστηριοποιείται στο νησί.

Λιβανέζοι, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι και Αραβες είναι τελευταία οι συνήθεις υποψήφιοι πελάτες, ενώ από την Ευρώπη τελευταία βλέπουμε και πολλούς Γάλλους να αγοράζουν , δηλώνει ο κ. Ζουμπουλάκης.

Την είδηση περί Λιβανέζων και Ισραηλιτών αγοραστών επιβεβαιώνει και ο Φλώριος Ασημομύτης από την κτηματομεσιτική πλευρά, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τους Ελληνες επιχειρηματίες.