Εφορία: Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις για όλους

Προσυμπληρωμένες θα εμφανιστούν οι φορολογικές δηλώσεις της φετινής χρονιά για μισθωτούς, συνταξιούχους αλλα και όσους έχουν εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στους προσυμπληρωμένους αριθμούς που θα εμφανίζονται στη δήλωση.

Ωστόσο η μη δυνατότητα επέμβασης αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα σε περίπτωση λανθασμένης ή ελλιπούς ανταπόκρισης των εργοδοτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δηλαδή το λάθος που μπορεί να κα΄νει ο εργοδότης, ή η καθυστέρηση που μπορεί να επιδείξει θα την πληρώσει ο εργαζόμενος δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να υποβάλλει ορθά τη φορολογική του δήλωση.

Για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων οι εργοδότες οφείλουν μέχρι τις 28/03 να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις βεβαίωσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

Αναλυτικές οδηγίες για τους εργοδότες