Βρούτσης: Ούτε ένα λεπτό ζημιά για τους συνταξιούχους

Διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν νέο ψαλίδι στις συντάξεις που μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα λεπτό του ευρώ ζημιά για τους συνταξιούχους, αλλά ότι - αντίθετα - θα έχουν όφελος 1,5% στο τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα δει μειώσεις εξαιτίας του νέου συστήματος αυτόματης παρακράτησης. Η όποια απώλεια θα ισοσκελιστεί με την επιστροφή φόρου.

Ακόμη, είπε ότι ο φόρος δεν είναι καινούργιος, αλλά είναι ήδη ψηφισμένος από το 2013 και πως οι παρακρατήσεις θα γίνονται με εξορθολογισμό και δίκαιο τρόπο. Η ισχύς του ξεκινά αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Επιπλέον, κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εφαρμοστεί η αρχή της εισφοράς παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, που έχει δημιουργήσει η απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως είπε, με νόμο, που θα έρθει στη Βουλή, τα Κέντρα θα έχουν τους δικούς τους γιατρούς.