Επίδομα αιθαλομίχλης: Έκπτωση 50% στο ρεύμα για όλους

Την παροχή φτηνού ρεύματος σε νοικοκυριά που καταναλώνουν έως 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπου είναι έντονη η αιθαλομίχλη είναι το βασικό μέτρο στο οποίο φαίνεται να κτέληξαν τα υπουργεία οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Πληροφορίες λένε ότι έκπτωση θα είναι σημαντική και δεν αποκλείεται να φτάνει και το 50%, για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το μέτρο αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή των κ.κ. Σταϊκούρα, Μαυραγάνη, Θεοχάρη, της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, καθώς και του επικεφαλής της ΔΕΗ, Α. Ζερβού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο, δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια.

Το φθηνότερο ρεύμα θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν τα επίπεδα αιθαλομίχλης προσεγγίζουν συγκεκριμένα όρια ασφαλείας. Θα ενεργοποιείται σε επίπεδο Δήμων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ισχύει μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τους 470.000 καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ και για το διπλάσιο των ημερών με υψηλούς ρύπους.