Εκκαθαριστικά για ΦΑΠ, φόρο εισοδήματος – Πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Δύο ακόμα ημέρες - 30, 31 Δεκεμβρίου - έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης ανέφερε μέσω Τwitter πως οι βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί φέτος είναι 250 χιλιάδες περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Τα συνολικά έσοδα που αναμένει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Οι ουρές της ταλαιπωρίας φέρνουν παράταση τα τέλη

Εν τω μεταξύ χαοτική μοιάζει η κατάσταση για όσους περιμένουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίες, δόση φόρου εισοδήματος, αλλά και ΦΑΠ ή να παραλάβουν νέο κλειδάριθμο. Οι φορολογούμενοι αναμένουν με τις ώρες να έρθει η σειρά τους, με τις ουρές σε αρκετές των περιπτώσεων να φτάνουν έως τις σκάλες των κατά τόπους ΔΟΥ, δεδομένων των συγχωνεύσεων, που έγιναν μέσα στο 2013.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την εξόφληση των τελών, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι αυτή την ώρα.

Εδώ μπορείτε να τυπώνετε το σχετικό παραστατικό για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Εδώ μπορείτε να δείτε αν χρειάζεται να παραλάβετε νέο κλειδάριθμο

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι για να βρείτε τα εκκαθαριστικά σας είναι:  για τον Φόρο Εισοδήματος 2013 και για τον ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Παρόλ' αυτά, θυμίζουμε ότι κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 02/01/2014 και την Παρασκευή 03/01/2014 όλες οι εφορίες και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την ερχόμενη Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, η επόμενη ημέρα, κατά την οποία το κοινό θα έχει δυνατότητα να συναλλαχθεί με τα υποκαταστήματα, θα είναι η 7η Ιανουαρίου, δεδομένου ότι ακολουθεί Σαββατοκύριακο, καθώς και η αργία των Φώτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, δηλαδή για την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα.

Επίσης, οι Δ.Ο.Υ. Α’ και Β’ Ηρακλείου θα λειτουργούν κανονικά ως τις 19/01/2014. Από τις 20/01/2014 θα πάψουν να υφίστανται και θα λειτουργεί πλέον η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου.