Δωρεάν ρεύμα προληπτικά, όταν υπάρχει υποψία αιθαλομίχλης

Τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος ακόμα και προληπτικά, χωρίς δηλαδή να έχουν ξεπεράσει ήδη τα όρια επιφυλακής τα αιωρούμενα σωματίδια που προκαλούν την αιθαλομίχλη, σε νοικοκυριά που υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της αιθαλομίχλης.

Διαβάστε: Στουρνάρας: Απολύτως επιτυχημένη η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, στην υπουργική απόφαση που ορίζει το γενικό πλαίσιο του μέτρου προβλέπεται η προληπτική χορήγηση δωρεάν ρεύματος στα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, εάν ο αρμόδιος περιφερειάρχης το κρίνει απαραίτητο, έχοντας υπ' όψιν τις καιρικές συνθήκες και μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς. Όπως διευκρίνισε, οι περιφερειάρχες θα είναι αρμόδιοι για την ενημέρωση της ΔΕΗ, ώστε να μη χρεώνεται το ρεύμα για τις διπλάσιες μέρες από αυτές για τις οποίες έχει εκδοθεί σύσταση από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας.

Έτσι, είναι σαφές ότι το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται και χωρίς να έχει παρατηρηθεί αιθαλομίχλη, αλλά απλά και μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνισή της.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ακόμα ότι το κόστος για το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμα: 1.000 δωρεάν κλιματιστικά σε δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου