Τα… άκουσε ο Θεοχάρης στην εφορία Γλυφάδας

Τα... άκουσε ο Θεοχάρης σε αιφνιδιαστική έφοδο που έκανε στην εφορία Γλυφάδας πριν λίγο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επισκέφθηκε την εφορία, όπου χθες βρέθηκε μια χειροβομβίδα και επιθεώρησε τους χώρους.

Όταν έφτασε στο ισόγειο στο Μητρώο, όπου υπήρχε ουρά άνω των 50 - 60 ατόμων, ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των φορολογουμένων και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι στα μητρώα των εφοριών παρατηρούνται μεγάλες ουρές, καθώς η γενική γραμματεία αποφάσισε να καταργήσει τους παλιούς κωδικούς που είχαν 100.000 φορολογούμενοι για το TAXIS και τους υποχρεώνει να λάβουν νέους.

Στο μεταξύ ειδική εφαρμογή "παλαιού χρήστη" του taxisnet ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή των κλειδάριθμων.

Με την εισαγωγή του ΑΦΜ ο φορολογούμενος μπορεί να δει αν είναι παλαιός χρήστης και κατά συνέπεια χρειάζεται νέο κλειδάριθμο ή αν είναι κάτοχος νέων κωδικών οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την προθεσμία κλειδάριθμου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.