Από 20 λεπτά έως 1 ευρώ η επιβάρυνση στη ΔΕΗ για να πάρουν όλοι ρεύμα

Το πάγωμα των χρεών των αδύναμων νοικοκυριών στη ΔΕΗ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι όσοι δεν έχουν ρεύμα και τους επανασυνδεθεί μέσω της νέας διαδικασίας δεν θα πληρώνουν τέλη επανασύνδεσης και θα παγώσει το χρέος τους στη ΔΕΗ. Όπως σημείωσε τα παλιά χρέη των συγκεκριμένων καταναλωτών δεν θα αναζητηθούν άμεσα από τη ΔΕΗ, αλλά θα γίνει διακανονισμός σε εύλογο χρονικό διάστημα.

"Όποιος από τους συγκεκριμένους καταναλωτές, στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του, αυτό θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους", επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

Σε ότι αφορά το κόστος της κατανάλωσης των νοικοκυριών που θα επανασυνδεθούν, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι θα επιβαρύνει 7 εκατ. λογαριασμούς. Συγκεκριμένα η επιβάρυνση θα είναι από 0,20 λεπτά στις χαμηλές καταναλώσεις, μέχρι και 1 ευρώ το χρόνο. Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφορά στην κατανάλωση που θα κάνουν τα νοικοκυριά.

Υπολόγισε τα νοικοκυριά που θα επανασυνδεθούν σε 15.000 και πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί 2.000 επανασυνδέσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ταυτόχρονα στο κοινωνικό τιμολόγιο θα μπορούν να ενταχθούν με μια υπεύθυνη δήλωση και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και όσοι απολύθηκαν μετά το Νοέμβριο του 2012.

Αλαλούμ με την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά