Στουρνάρας: Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται!

Δεν βλέπει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός οικονομικών τόνισε: "Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται" και σημείωσε ότι στο φόρο εισοδήματος στην Ε.Ε. είμαστε κάτω από το 4% του ΑΕΠ.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επανέλαβε ότι πρόκειται για έναν δίκαιο φόρο και σημείωσε ότι αν προσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες στις εμπορικές, τότε θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα στις φτηνές περιοχές. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις υποστήριξε ότι έως σήμερα πλήρωναν λίγα, ενώ τώρα θα πληρώνουν κανονικά.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι θα αναζητηθούν μέσες λύσεις σημειώνοντας ότι  θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τόνισε δε ότι επιχειρείται να εισαχθεί ο θεσμός του συνεργαζόμενου δανειολήπτη.

"Αυτό που εμείς προτείνουμε στην τρόικα είναι ο ένας από τους δύο νόμους να φύγει τελείως, ο νόμος του 2009 είναι παράλογος, διότι λέει ότι αν έχεις μέχρι 200.000 ευρώ χρέος στην τράπεζα, ακόμα κι αν έχεις 100 ακίνητα η τράπεζα δεν μπορεί να σου πλειστηριάσει τίποτα ακόμα και να μην πληρώνεις. Αυτό είναι τραγικό. Λέμε να κρατήσουμε με μια μεταβατική περίοδο την προστασία της πρώτης κατοικίας από ένα επίπεδο, λίγο λιγότερο από 300.000 ευρώ αλλά θα βάλουμε όμως κριτήρια και εισοδηματικά", ανέφερε.