Ηλεκτρονικό μπλόκο και πρόστιμο στο σπίτι για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Ηλεκτρονικό μπλόκο και αποστολή του προστίμου που φθάνει τα 400 ευρώ στο σπίτι, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Μέχρι τώρα το πρόστιμο των 400 ευρώ βεβαιωνόταν μόνο στο δρόμο από άνδρες της Τροχαίας.

Πλέον το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο, να βεβαιώνεται η παράβαση με την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων από τα ΚΤΕΟ. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται, ότι 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 750.0000 μοτοσυκλέτες δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα με ηλεκτρονική διασταύρωση εξετάζεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του συνεχώς διογκούμενου αριθμού των οχημάτων που δεν περνούν από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ .

Η σχετική εισήγηση έγινε από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και προβλέπει τη συμμετοχή και της εφορίας στο κυνήγι των ανέλεγκτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Εξετάζεται η πρόταση να γίνεται αντιπαραβολή των στοιχείων των ελέγχων με το μητρώο αυτοκινήτων και στη συνέχεια να αποστέλλεται από τις ΔΟΥ επιστολή στους κατόχους των ανέλεγκτων ΙΧ.

Το πρόστιμο για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο είναι 400 ευρώ. Αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει το 1/8 του ποσού, δηλαδή 50 ευρώ.