Απόλυση για 132.199 μισθωτούς

Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το μήνα Οκτώβριο από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Τον Οκτώβριο έγιναν 132.199 απολύσεις εργαζομένων που ήταν μισθωτοί ή έληξαν οι συμβάσεις τους και βρέθηκαν χωρίς δουλειά.

Συγκεκριμένα οι αριθμοί  δείχνουν ότι μετά την επεξεργασία των στοιχείων απολύσεων και προσλήψεων οι εργαζόμενοι μειώθηκαν κατά 34.999.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Οκτώβριος είναι ο πρώτος μήνας με αρνητικό ισοζύγιο, μετά απο 7 συνεχόμενους μήνες με θετική ροή μισθωτής απασχόλησης.

Πάντως το πρώτο δεκάμηνο του 2013 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας αποδίδει σε εποχικούς παράγοντες τη μείωση της μισθωτής απασχόλησης.

"Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες. Έτσι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων", σημείωσε ο υπουργός.