Στους 4 μήνες έχει μειωθεί η διάρκεια απονομής σύνταξης στο Δημόσιο

Στους 4 μήνες από 12 έχει μειωθεί η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης του Δημοσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας έχει επέλθει μεγάλη σύντμηση του χρόνου απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του Δημοσίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών. Βάσει των στοιχείων αυτών η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί μεσοσταθμικά στους 4 μήνες από τους 12 περίπου μήνες που ήταν τον περυσινό Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ικανοποιητικά κινείται και το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης (καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος), το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου 2013.

Σήμερα, Παρασκευή, θα λάβουν την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Νοέμβριο, 10.898 υπάλληλοι του Δημοσίου από τους 11.112 αιτούντες σύνταξη (το 98,1%) που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Νοεμβρίου 2013.