4.000 απολύσεις το “μενού” Μητσοτάκη-τρόικας

Νέο ραντεβού για τη Δευτέρα έδωσαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι της τρόικας για το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Ο υπουργός και η υφυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσίασαν στους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους, που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ζήτησαν παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, θα υπάρξουν συνομιλίες με τους εκπροσώπους των πιστωτών όσον αφορά στις 4.000 απολύσεις, που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, και 300 περίπου επίορκους, ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, και ζητά να περιληφθούν σ' αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, αλλά και συμβασιούχοι, που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης, από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό.