Νέα μείωση συντάξεων ζητάει η τρόικα

Νέα μείωση των συντάξεων φαίνεται ότι έθεσε η τρόικα, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε τις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε: "Δεν μπορούν να συζητάνε μόνοι τους" και πρόσθεσε: "Δεν μπορώ ούτε να σας το επιβεβαιώσω ούτε να σας το αναιρέσω".

"Σε κάθε περίπτωση, εμείς", ανέφερε ο υφυπουργός, "έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση, πάνω στην οποία αντικρούουμε, με τεκμηρίωση των όσων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει".

"Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις" στα "ευγενή" ταμεία, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι από το νόμο Πετραλιά έχει προβλεφθεί να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος σε αυτά τα Ταμεία μέχρι το 2020, ωστόσο δεν αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό. "Είναι στη δική μας επιλογή", σημείωσε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μείωση των συντάξεων αυτών των Ταμείων.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων επανέλαβε: "Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις".