Αναλυτικά: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά, σήμερα, Κυριακή

Από σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά τα καταστήματά τους και οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για να κάνουν τα ψώνια τους.

Οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά συμμετέχουν στη δράση, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, έχουν ξεκινήσει, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα καταστήματα που λειτουργούν ή όχι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου είναι:

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα:

-ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00,

-η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και

-ο Πειραιάς 11:00-15:00 (το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00).

-Δηλαδή στην Αττική τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Αθήνα, όπως και στον Πειραιά με απόφαση του συλλόγου, όπως επίσης και στην Γλυφάδα, Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία,Παλαιό Φάληρο και στα Πατήσια

-Οι αλυσίδες Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης και Βερόπουλος αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν (πλην των καταστημάτων (Βερόπουλος-JUMBO),

-Οι αλυσίδες Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, MyMarket θα είναι ανοικτές

-Ανοιχτά είναι τα ΙΚΕΑ μέχρι τις 6 το απόγευμα

-Τα Jumbo λειτουργούν

-Ανοιχτά είναι καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι αλλά και τα πολυκαταστήματα Attica

-Κανονικά μέχρι τις 7 το απόγευμα λειτουργούν και όλα τα PRAKTIKER

-Αντίστοιχα, κλειστοί θα παραμείνουν και όλοι οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αν και το γενικό πλαίσιο ωραρίου για τις Κυριακές έχει ορισθεί από τον νόμο να είναι από τις 11:00 έως τις 20:00, πολλοί εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν διαφορετικό ωράριο, ενώ και μεμονωμένα αρκετές επιχειρήσεις θα εφαρμόσουν δικό τους ωράριο.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ωστόσο, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Η πρώτη Κυριακή κατά την οποία τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοιχτά στο πλαίσιο της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου (1-9 Νοεμβρίου) θα αποτελέσει και το κρίσιμο τεστ ενόψει των οριστικών αποφάσεων που αναμένεται να λάβουν από την επόμενη εβδομάδα οι αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας.

Διαβάστε ακόμη - Κρήτη: "Μπλόκο" σε κατάστημα αλυσίδας που προσπάθησε να ανοίξει

Στο Praktiker στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση

Άνοιξαν 9 στα 10 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη