Ποιοι δικαιούχοι δεν θα πάρουν επίδομα πετρελαίου

Για ακόμα μια χρονιά, το σύστημα χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θα αφήσει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς το βοήθημα, αν και το δικαιούνται ! 

Ναι, καλά διαβάσατε. 

Το ελληνικό αυτό φαινόμενο διατηρείται, αφήνοντας ουκ ολίγους δικαιούχους εκτός... θέρμανσης. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαχειριστών Πολυκατοικιών, Κωνσταντίνος Καλύβας, σχολιάζει στο news.gr : 

"Το δύσκολο είναι όταν θέλουν 2 - 3 άνθρωποι σε μία πολυκατοικία 15 ατόμων να πάρουν το επίδομα, αλλά οι υπόλοιποι δεν επιθυμούν την τροφοδοσία με καύσιμο, καθώς το επίδομα δίνεται με βάση τη συνολική ποσότητα πετρελαίου σε μία πολυκατοικία. Μεγάλο ποσοστό ατόμων δεν βάζουν πετρέλαιο. Οι δεξαμενές μπορεί να είχαν από πρόπερσι πετρέλαιο, φέτος όμως δεν έχουν μείνει αποθέματα, οπότε θα είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα για τον κόσμο, παρά τη διευκόλυνση με την αύξηση της επιδότησης από τα 28 λεπτά στα 35". Όσο για το πού θα φτάσει το κόστος αγοράς του, εκτιμά ότι "η τιμή του σε σχέση με πέρυσι θα πρέπει να είναι 3 με 5 λεπτά χαμηλότερη".

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές των κριτηρίων, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι - σε γενικές γραμμές - βρίσκονται στο ίδιο σημείο με πέρυσι. "Ανοίγει ο κύκλος των δικαιούχων, καθώς υπάρχει μία αύξηση κατά 25% περίπου, που μεταφράζεται σε 580.000 άτομα, τα οποία θα λάβουν το επίδομα. Υπάρχει μέχρι στιγμής θετική εικόνα. Το αρνητικό είναι η αποχή των βενζινοπωλών, οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί το ΗΦΑΙΣΤΟΣ, εφόσον υπάρχει σύστημα εισροών-εκροών, θέτοντας εν αμφιβόλω την έναρξη της τροφοδοσίας". Χαρακτηρίζει, πάντως, θετικό το γεγονός ότι υπάρχει καλοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Επίδομα πετρελαίου : Σε περισσότερους και με προκαταβολή 25%