Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ κ.ά: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή

Μεγάλος ο κατάλογος των υποχρεώσεων των φορολογουμένων

Κάτι σαν την... ατελείωτη λίστα του Άγιου Βασίλη μοιάζει ο κατάλογος των υποχρεώσεων που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του 2016, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή!

Το συνολικό φορολογικό "τίμημα" που πρέπει να καταβάλλουμε αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι την Παρασκευή, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν:

Τέλη κυκλοφορίας 2017

Όσοι πληρώσουν τα τέλη ηλεκτρονικά έχουν περιθώριο μέχρι και 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή το Σάββατο. Αλλά όσοι τα καταβάλλουν σε δημόσιο ταμείο, πρέπει να τα εξοφλήσουν μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία παράταση.

Επίσης, αν θέλετε να καταθέσετε πινακίδες κυκλοφορίας για να μην πληρώσετε τέλη για το 2017, πρέπει να το κάνετε το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Μη εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο 100% την αξία των τελών, δηλαδή διπλάσια τέλη.

ΕΝΦΙΑ

Μέχρι την Παρασκευή οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ για την τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Φόρος εισοδήματος

Φυσικά και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις κλπ) καλούνται να καταβάλλουν τη δόση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά αναμένονται στα ταμεία 300 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του Νοεμβρίου

Για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Τι επιλογές έχει ο φορολογούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει

Την πάγια ρύθμιση εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο. Η ρύθμιση επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις (ή 24 δόσεις στις περιπτώσεις έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων).

Εξόφληση φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, όπως αυτές προσφέρονται από την εκάστοτε τράπεζα.