Κλείνουν τα θρυλικά παιχνιδάδικα Toys’R’Us

Κλείνουν τα θρυλικά παιχνιδάδικα Toys’R’Us

Κλείνουν η πωλούνται τα 735 καταστήματά της εταιρίας στις ΗΠΑ, θολό το μέλλον για τα καταστήματα σε Καναδά, Ασία και Ευρώπη

Η εμβληματική αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών Toys'R'Us, με έδρα το Γουέιν του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, ξεκίνησε το 1948 με ένα μικρό κατάστημα στην Ουάσινγκτον με κούνιες, καροτσάκια και άλλα μωρουδιακά. Σήμερα αριθμεί πάνω από 2.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, η θρυλική αλυσίδα παιγνιδιών ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ή θα πουλήσει τα 735 καταστήματά της στις ΗΠΑ, λόγω οικονομικών προβλημάτων και περισσότεροι από 30.000 Αμερικανοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, προβλέπει επίσης μια «αναδιοργάνωση» και μια «διαδικασία πώλησης» των δραστηριοτήτων της στον Καναδά, την Ασία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Η Toys'R'Us διευκρίνισε επίσης ότι παραμένουν ανοιχτές οι επιλογές που έχει για τις άλλες δραστηριότητές της στο εξωτερικό, στις οποίες περιλαμβάνονται τα καταστήματά της στη Γαλλία, αλλά και την Αυστραλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η αλυσίδα είχε κηρύξει πτώχευση τον Σεπτέμβριο του 2017 και είχε υπαχθεί στο κεφάλαιο 11, την αμερικανική διάταξη που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά υπό την προστασία των πιστωτών της.

Ωστόσο ο όμιλος συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες για ανάκαμψη και για την εξεύρεση νέων πόρων.

Η παγκόσμια βιομηχανία παιγνιδιών αγωνίζεται να διατηρήσει την προσοχή των παιδιών, την οποία μονοπωλούν πλέον τα smartphones και τα tablets. Οι παγκόσμιες πωλήσεις παιγνιδιών αυξάνονται ελαφρά κάθε χρόνο, αλλά όχι τόσο όσο αυτές των ηλεκτρονικών παιγνιδιών.