Υπουργικό «ναι» στη VIP μονάδα του Ριμπολόβλεβ στο Σκορπιό

Υπουργικό «ναι» στη VIP μονάδα του Ριμπολόβλεβ στο Σκορπιό

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το επενδυτικό πλάνο είναι ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ

Εντελώς διαφορετική όψη θα αποκτήσει σύντομα, το ησυχαστήριο του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο αγόρασε ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2013, με την κόρη του Εκατερίνα, να εμφανίζεται στα χαρτιά ως η νέα ιδιοκτήτρια, έναντι τιμήματος 100 εκατομμυρίων λιρών. Και επίσημα πλέον τίθεται σε εφαρμογή η δημιουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club, στο νησί του Σκορπιού, μέσω της επενδυτικής εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Η ένταξη της επένδυσης και τυπικά στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος περί στρατηγικών επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της διυπουργικής επιτροπής την οποία υπογράφουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου και οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τον οποίο ενέκρινε αρχικά η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο, προβλέπεται να δημιουργηθούν στο νησί των περίπου 800 στρεμμάτων, 20 έως 22 πολυτελείς κατοικίες με εμβαδό από 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία, κέντρο υδροθεραπείας και ευεξίας, εστιατόρια, καθώς και προπονητικό κέντρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το επενδυτικό πλάνο στον Σκορπιό είναι ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το τίμημα για τη μίσθωση των συγκεκριμένων πολυτελών κατοικιών, προβλέπεται ότι θα φτάνει ακόμα και τις 20.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία πίστας ιππασίας με επιφάνεια περίπου 2.500 τ.μ. καθώς και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στην ανατολική παραλία του νησιού.