Ποια είναι η εταιρεία που εξαγόρασε το Κατίκι Δομοκού

Ποια είναι η εταιρεία που εξαγόρασε το Κατίκι Δομοκού

Τα προϊόντα που παράγει και διακινεί

Διαδρομή 33 ετών καταγράφει συνολικά στο χώρο των γαλακτοκομικών ειδών, η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. του Στέφανου Παντελιάδη, η οποία σήμερα υπογράφει και τυπικά για την εξαγορά του τίτλου "Κατίκι Δομοκού", από τη Νίκας ΑΒΕΕ.

Μεταξύ των προϊόντων που παράγει και διακινεί είναι γνωστοί τίτλοι όπως η κρέμα γάλακτος ADORO, το τυρί χαμηλών λιπαρών, Dirollo, το Λογάδι, το Regato Kerrygold, το κασέρι Λεβέτι, καθώς και η σειρά τυροκομικών προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το 2015 με τη θυγατρική Optima Pastry, ξεκίνησε να εκπροσωπεί σημαντικούς οίκους που παράγουν πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής.

Επίσης, το Μάιο, το 50,01% της ελληνικής εταιρείας διανομής Quality Brands International (QBI), βασικός μέτοχος της οποίας ήταν η ΟΠΤΙΜΑ, πέρασε στην ιταλική Granarolo.

H ΟΠΤΙΜΑ διατήρησε το υπόλοιπο 49,99% των μετοχών, καθώς και το μάνατζμεντ.

Το 2016 η ΟΠΤΙΜΑ έκλεισε με τζίρο 127 εκατ. ευρώ έναντι 108,7 εκατ. ευρώ το 2015 και κερδοφορία 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ στην περασμένη χρήση.

Η οικογένεια Παντελιάδη εκτός από την ΟΠΤΙΜΑ δραστηριοποιείται και στον τομέα των σούπερ μάρκετ με τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, η οποία διαχειρίζεται τους τίτλους Μetro Cash & Carry και My Market.

Σήμερα οι υπογραφές για το Κατίκι

Σε ό,τι αφορά στο Κατίκι Δομοκού, σήμερα πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσόν των €5.4εκ για το σύνολο της εταιρείας, εκ των οποίων €1,5εκ αφορά σε τραπεζικό δανεισμό της ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ, ο οποίος θα αναληφθεί από τον αγοραστή.
Από τη συναλλαγή, η Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ θα εισπράξει το ποσό των €2,7εκ περίπου και θα εγγράψει κέρδος €2,07εκ σε ενοποιημένο επίπεδο.