Η Lego μπροστά σε δύσκολες ώρες

Η Lego μπροστά σε δύσκολες ώρες

Τα καταστήματα επιβεβαιώνουν τη μειωμένη ζήτηση

Δύσκολες ώρες διανύει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Lego, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περικόψει 1.400 θέσεις εργασίας δεδομένου ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της κινείται με πτωτικούς ρυθμούς.

Η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών, βλέπει ότι για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια τα νέα της παιχνίδια με ήρωα των Batman δεν έχουν ζήτηση στα καταστήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 8%, μετά από μια δεκαετία συνεχούς επέκτασης, στη διάρκεια της οποίας διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων φτάνοντάς τους περίπου στους 18.200. Λίγο νωρίτερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στην Ευρώπη είχε ενημερώσει σχετικά με τις πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2017, που έχουν μειωθεί κατά 5% στα 14,9 δισ. κορόνες (λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ).

Η Lego η οποία εδρεύει στη Δανία, αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από 2003-4 και μετά, όταν είχε ανακοινώσει απώλειες-ρεκόρ. Είναι ιδιοκτησία του Δανού δισεκατομμυριούχου Κερκ Κρίστιανσεν.

Τα καταστήματα επιβεβαιώνουν τη μειωμένη ζήτηση για προϊόντα Lego. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Toys R US, Ντέιβιντ Μπράντον, είχε δηλώσει ότι «οι πωλήσεις της Lego υποφέρουν». Η ταινία κινουμένων σχεδίων «The Lego Batman Movie» (φωτογραφία) δεν έφερε τις πωλήσεις που υπολόγιζαν η Toys R Us και η Lego.

Τις καλύτερες επιδόσεις, σύμφωνα με τον Κνούντστορπ, είχαν τα brands που εφηύρε η ίδια η Lego, όπως τα Lego City, Lego Friends, Lego Duplo και Lego Technic. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 3% στις 3,4 δισ. κορόνες (457 εκατ. ευρώ).