«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Philip Morris International στην ελληνική οικονομία

«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Philip Morris International στην ελληνική οικονομία

Την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία στηρίζει έμπρακτα η καπνοβιομηχανία Philip Morris International, μητρική εταιρεία της Παπαστράτος, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα.

Η Παπαστράτος τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International.

Η επένδυση αυτή δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη επένδυση «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» και εξέφρασε τη βεβαιότητα του για το ενδιαφέρον που δείχνουν και θα δείξουν ξένοι και εγχώριοι επενδυτές για επενδύσεις στη χώρα μας.

Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις

Στις αρχές του 2016, από την διοίκηση του πολυεθνικού ομίλου η Παπαστράτος ορίστηκε επικεφαλής για τις αγορές της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου και Μάλτας.

Η σημασία της Παπαστράτος και της Ελλάδας για την PMI, πέρα από τη μακρά ιστορία που τις συνδέει, αποδεικνύεται από το ύψος των επενδύσεών της στην Ελλάδα - όχι μόνο στην Παπαστράτος αυτή καθαυτή αλλά και στην καπνοκαλλιέργεια, στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών και σε σημαντικές κοινωνικές ενέργειες - που από το 2003 ανέρχονται σε 700 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η Philip Morris International ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε το 2013 με την ελληνική κυβέρνηση δεσμευόμενη για αγορές ελληνικών ανατολικών καπνών.

Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει στο μέτρο του δυνατού τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως.

Η Παπαστράτος σήμερα

Η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα. Με έδρα τον Ασπρόπυργο, η εταιρεία προσφέρει περίπου 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στις παραγωγικές και διοικητικές της εγκαταστάσεις.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Παπαστράτος περιλαμβάνει το κορυφαίο παγκοσμίως σήμα Marlboro, το Philip Morris, το L&M κ.α. καθώς και δημοφιλή ελληνικά σήματα, όπως ο ιστορικός ΑΣΣΟΣ, αλλά και το πρώτο δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόν IQOS.

Το 2016 αναδείχθηκε στην #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου από το περιοδικό Fortune.

Η Παπαστράτος εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς. Ο κύκλος εργασιών της Παπαστράτος το 2015 ανήλθε στα 1,34 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,1 δισ. ευρώ είναι Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ, ποσόν που αντιστοιχεί στο 2,5% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...