Πού κολλάει ολοκλήρωση της συμφωνίας Apivita-Puig

Πού κολλάει ολοκλήρωση της συμφωνίας Apivita-Puig

Τι συμβαίνει με την απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Καθυστερήσεις εμφανίζει η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών Apibita και της ισπανικής, Puig. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ανακοίνωση της εξαγοράς, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή της κωλλυσιεργούν.

Όπως αναφέρει το capital.gr, επικαλούμενο πηγές της επιχείρησης, διαδικαστικές λεπτομέρειες ευθύνονται για την καθυστέρηση της διαδικασίας. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι στις 16 Ιουνίου η συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς πιθανότατα καθυστερεί μεταξύ άλλων και η λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γενική συνέλευση, η οποία σήμαινε επί της ουσίας την είσοδο των Ισπανών στο μετοχικό κεφάλαιο της Apivita, είχε ορισθεί για τις 3 Μαΐου.

Ωστόσο η γ.σ. αναβλήθηκε και μετατέθηκε σε δεύτερη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 15 Μαΐου. Εντέλει, εκείνη η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Apivita μέχρι του ποσού των 13 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 1.205.673 νέων κοινών, ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ και τιμή διάθεσης εκάστης μετοχής 10,80 ευρώ.

Η καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία της συνέλευσης, ενώ η προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά έναν μήνα από το διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο έως και αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στασιμότητα στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ τα στελέχη της εταιρείας τηρούν από την πλευρά τους σιγήν ιχθύος.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Κουτσιανάς, ιδρυτής της Apibita, προχώρησε την περασμένη χρονιά στην ίδρυση της θυγατρικής Apigea, ανεξάρτητη θυγατρική που σε πρώτη φάση θα υποστηρίξει τη σχέση της εταιρείας με τους καλλιεργητές βοτάνων και προμηθευτές της .

Σε δεύτερη φάση η παραγωγή της θα σχετιστεί και με τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων και συνεργασίες στον κλάδο.