Σε δεινή θέση η Abercrombie

Σε δεινή θέση η Abercrombie

Η εταιρεία, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 650 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκοταν σε συζητήσεις για την πώλησή της

Οι μετοχές της Abercrombie & Fitch υποχώρησαν κατά 21% την περασμένη Δευτέρα, παρασύροντας και άλλες μετοχές στον επιβαρυμένο κλάδο της λιανικής πώλησης, καθώς έλαβαν τέλος οι συνομιλίες για πιθανή πώληση της γνωστής εταιρείας ρούχων.

Οι επενδυτές είδαν πίσω από την αποτυχία της Abercrombie να πωληθεί, ως ένα ακόμη χτύπημα στον κλάδο λιανικής, που ήδη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών με δεδομένη την αυξανόμενη πίεση από την Amazon και από άλλα δημοφιλή καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Abercrombie, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 650 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε το Μάιο ότι βρίσκοταν σε συζητήσεις με διάφορους υποψήφιους με ορατό το ενδεχόμενο πώλησής της, μια ημέρα μετά την αναφορά του Reuters, ότι η εταιρεία συνεργάζεται με επενδυτική τράπεζα για να εξαγοράσει μετοχές άλλων επιχειρήσεων.

Οι μνηστήρες

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων, η Sycamore Partners βρέθηκε πιο κοντά στην εξαγορά της Abercrombie, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αποτίμησης της εταιρείας, όπως σημείωνε σχετικά το πρακτορείο.

Η American Eagle είχε επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Abercrombie σε συνεργασία με την εταιρία συμμετοχών, Cerberus Capital Management LP.

Το χτύπημα στις πωλήσεις της άλλοτε κραταιάς εταιρείας ειδών ένδυσης οφείλεται στο γεγονός ότι αλυσίδες όπως η ευρωπαϊκή, Zara, σημειώνουν διαρκή άνοδο κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών, τις οποίες δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν οι παραδοσιακές αλυσίδες όπως η Abercrombie .

Mεταξύ των εταιρειών που έχουν καταθέσει αιτήσεις πτώχευσης τα τελευταία δύο χρόνια είναι οι Aeropostale, Wet Seal και BCBG Maxazria Group.

Με τα μάτια στραμμένα στη Hollister

Η Abercrombie δήλωσε από την πλευρά της ότι θα επικεντρωθεί στην επωνυμία Hollister, την οποία έχει στην κατοχή της και αποτελεί το μοναδικό φωτεινό σημείο ανάπτυξης του ομίλου.