Τι ποσοστό είναι φόρος σε κάθε ευρώ που εισπράττουν οι επιχειρηματίες

Τι ποσοστό είναι φόρος σε κάθε ευρώ που εισπράττουν οι επιχειρηματίες

Γιατί επιμένουν να μην κόβουν αποδείξεις

Παρά στους σαρωτικούς ελέγχους των κλιμακίων των φοροελεγκτών στην αγορά και τα λουκέτα (από 48 ώρες μέχρι και ένα μήνα), πολλοί επιχειρηματίες επιμένουν να μην κόβουν αποδείξεις. Η φοροδιαφυγή λοιπόν παραμένει στα ύψη παρά τις βαριές καμπάνες.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μην κόβουν αποδείξεις. Όπως εξηγούν, το κόστος από ένα λουκέτο λίγων ημερών είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος της φορολογικής συμμόρφωσης.

Και αυτό γιατί, για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει ένας επιχειρηματίας, τα 70 ευρώ είναι φόροι. Και αυτό γιατί, σε κάθε 100 ευρώ εισπράξεων, το 24% είναι ΦΠΑ, το 27% οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις του επιχειρηματία και το 29% ο φόρος εισοδήματος (που σημειωτέον πιθανόν θα πρέπει να καταβάλλει προκαταβολικά).

Με τα υπόλοιπα 30 ευρώ θα πρέπει να καλυφθούν προμήθεια πρώτων υλών, λειτουργικά έξοδα, αμοιβές υπαλλήλων κλπ

Ο προβληματισμός στους επικεφαλής συνδικαλιστικών φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι διάχυτος και εκτιμούν ότι για τους παραπάνω… αριθμούς, οι πολλοί μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να παίρνουν το ρίσκο για τη μη έκδοση αποδείξεων.