Περισσότερη ελληνική φρυγανιά στο εξωτερικό από το 2018

Περισσότερη ελληνική φρυγανιά στο εξωτερικό από το 2018

Νέα γραμμή παραγωγής από την Elbisco στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

Μια νέα γραμμή παραγωγής εργοστασίου της Χαλκίδας, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018, που θα αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας στη φρυγανιά κατά 40%, δημιουργεί νέες προοπτικές για την ενίσχυση των εξαγωγών της προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία Elbisco προχωρά στην υλοποίηση μιας νέας επένδυσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που αποτελεί μέρος του τριετούς επενδυτικού προγράμματος της, ύψους 30 εκατ. ευρώ και αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στα εργοστάσιά της στο Πικέρμι Αττικής και στη Χαλκίδα.

Οι επενδυτικές κινήσεις της Elbisco αποτελούν μέρος της στρατηγικής που εφαρμόζει, με στόχο τη διατήρηση και αύξηση των μεριδίων που κατέχουν οι μάρκες της στην εγχώρια αγορά και ταυτόχρονα, την επέκταση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού.

«Για την Elbisco, η οικονομική κρίση έχει λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για εξέλιξη και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα» όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elbisco, Δημοσθένης Ραμαντάνης, τονίζοντας πως «Εξακολουθούμε να κοιτάζουμε μπροστά, να σχεδιάζουμε το μέλλον της εταιρείας μας, να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στην διεθνή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και την κερδοφορία της Elbisco, δημιουργώντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές, για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και για την εθνική οικονομία».

Ήδη η Elbisco εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες, συνεισφέροντας στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας, ενώ με τη δραστηριότητά της συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.