Ελληνική εταιρεία μετά την Ινδία ανοίγει νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία

Ελληνική εταιρεία μετά την Ινδία ανοίγει νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία

Το επενδυτικό πλάνο της Chipita

Eπένδυση ύψους 63 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία νέου εργοστασίου ετοιμάζει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα η Chipita, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, και όπως σημειώνεται μάλιστα, αναμένεται να είναι έτοιμο προς λειτουργία το καλοκαίρι του 2019.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα, ενώ θα παράγονται ετησίως πάνω από 72.000 τόνοι αρτοσκευασμάτων και σνακ, συμπεριλαμβανομένων των κρουασάν 7Days.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία Chipita διαθέτει 11 δικά της εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία με 38 γραμμές παραγωγής.

Η νέα μονάδα παραγωγής στην Τρνάβα θα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, με δυνατότητα παραγωγής άνω των 72.000 τόνων.

Ήδη από το Μάρτιο η Chipita συνέστησε μια ακόμη κοινοπραξία, την Britchip Foods Limites, με την ινδική βιομηχανία τροφίμων Britannia Industries με αντικείμενο την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής κρουασάν.

Επίσης διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με τοπικές εταιρείες παραγωγής με εφτά συνολικά παραγωγικές μονάδες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μαλαισία.