Βαρύ το πλήγμα για την Airbus μετά την αποχώρηση του John Leahy

Βαρύ το πλήγμα για την Airbus μετά την αποχώρηση του John Leahy

Η εταιρία χάνει «τον άνθρωπο του 1 τρισ. δολαρίων»

Η Airbus SE βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέλος μιας εποχής, καθώς ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρίας, John Leahy, ετοιμάζεται να φύγει μετά από τα deals του 1 τρις δολαρίων που κατάφερε να κλείσει κατά τη διάρκεια της εικοσαετής καριέρας του.

Ο 66χρονος Leahy σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει: «Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα», επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα ηνία στις πωλήσεις θα αναλάβει ο 53χρονος Kiran Rao, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής και μάρκετινγκ της Airbus.

Μάλιστα, αστειεύτηκε τονίζοντας πως τόσο η σύζυγος του όσο και ο γιατρός του θα ήθελαν να αποσυρθεί -δείχνοντας τη μέση του-, ο ίδιος σχεδιάζει να βγει στη σύνταξη πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, αν και δεν έχει δώσει μέχρι τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Leahy από τότε που διορίστηκε Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Airbus το 1994, απογείωσε το μερίδιο της στην αγορά κατά 18% σε σχεδόν 50-50 με τη Boeing σήμερα. Ο ίδιος ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί σε μια κρίσιμη περίοδο στις πωλήσεις αεροσκαφών.

Η Airbus δεν αναμένει τις παραγγελίες των παλιών καλών καιρών

Στο Le Bourget, η φετινή έκθεση της πολιτικής αεροπλοΐας αναμένεται να καταδείξει τους επιβραδυμένους ρυθμούς που κινείται η αγορά.

Οι αερομεταφορείς φαίνεται πως έχουν προσγειώσει τις απαιτήσεις τους και δεν έχουν διάθεση να αγοράσουν.

Η Airbus έχει λίγα καινούργια πράγματα να δείξει και τα δημοφιλή μοντέλα της μετρούν δεκαετία στην αγορά.