Τι θα αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγοράζοντας το ΔΟΛ

Τι θα αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγοράζοντας το ΔΟΛ

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, και ο δεύτερος στα εμπορικά σήματα

Ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο μέσων ενημέρωσης θα αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης που επικράτησε στη δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Σύμφωνα με την πρόσκληση για την πραγματοποίηση δύο ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών, η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της ΔΟΛ Α.Ε., διαχωρίστηκε μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, ήτοι σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων «Τα Νέα», «Το Βήμα» και  «Ο Ταχυδρόμος», το www.in.gr., μεταξύ άλλων.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, και ο δεύτερος στα εμπορικά σήματα. Σε αυτά οι ειδικοί διαχειριστές έχουν συμπεριλάβει τους τίτλους «Τα Νέα», «Το Βήμα», καθώς και τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr ). Επίσης, περιλαμβάνονται "«το Βήμα της Κυριακής» όλα οι τίτλοι των ενθέτων, περιοδικών κ.α., «Ο Ταχυδρόμος», το www.in.gr., άλλοι ιστότοποι και έντυπα κ.α. καθώς και το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.)

Στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία, πέραν των εφημερίδων «Το Βήμα», «Τα Νέα», περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του ΔΟΛ, ύψους 22,11%, στην Τηλέτυπος (Mega Channel).