Τι απαντά ο Θ. Πανταλάκης στις αναφορές σε δίωξή του

Για κακουργηματική απιστία έναντι της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.»

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank A.T.E. δίνει ο ίδιος ο Θ. Πανταλάκης.

Ο κ. Πανταλάκης αναφέρει:

"Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που αναφέρονται σε εισαγγελική παραγγελία, για άσκηση και σε βάρος μου ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία έναντι της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και για την αποκατάσταση των πραγμάτων και της αλήθειας, θεωρώ αναγκαίο να ΔΗΛΩΣΩ ότι με την ιδιότητα του μη εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής, από τον Δεκέμβριο του έτους 2009 έως τον Ιούλιο του έτους 2012, ενήργησα πάντοτε και απόλυτα, σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των εκ του νόμου και του καταστατικού αρμοδιοτήτων και της συλλογικής αυτονομίας και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, θεσμικά κατοχύρωσα με συλλογική σύμβαση εργασίας, ότι τα υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF αποτελούσαν συμβόλαια καθορισμένων εισφορών και όχι καθορισμένων παροχών, γεγονός – πρακτική που εφαρμοζόταν ανελλιπώς έως το 2010. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Έτσι, απετράπη η οποιαδήποτε διακινδύνευση της περιουσίας της εταιρείας, δεδομένου ότι σταμάτησε η «αιμορραγία» κάλυψης των ελλειμάτων των ομαδικών ασφαλιστηρίων του προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τα κεφάλαια της εταιρείας και την περιουσία της. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε απολύτως η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια της εταιρείας.

Εύλογα δε αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να επιχειρείται η ποινικοποίηση ενδεδειγμένων επιχειρηματικών ενεργειών, οι οποίες διασφαλίζονται στο πλαίσιο της συλλογικής αυτονομίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων και οι οποίες ήταν σε κάθε περίπτωση προς το συμφέρον της Αγροτικής Ασφαλιστικής, όπως απέδειξαν και τα οικονομικά της αποτελέσματα στη συνέχεια.

Η παρουσία μου στα ενεργά δρώμενα του τραπεζικού συστήματος της χώρας και η δράση μου, με γνώμονα πάντοτε και αποκλειστικά τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, είναι γνωστή σε όλους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει πλήρως. "