Η στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα τοπικής παραγωγής

H νέα τάση στη διατροφή

Οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερα τοπικά προϊόντα στα ράφια των παντοπωλείων και super market. Αυτό ανέφερε ο βασικός συνεργάτης της McMillan Doolittle, Neil Stern, ο οποίος προέτρεψε τους παραγωγούς Private Label προϊόντων (προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας), να εξετάσουν τρόπους για την ικανοποίηση της συγκεκριμένης απαίτησης, σε άρθρο του στο Supermarket News.

Προμήθεια προϊόντων από τοπικές κοινωνίες

Επικαλούμενος την επιτυχία της Whole Foods, η οποία συνεργάζεται με την Gotham Greens στην πώληση πράσινων λαχανικών, βοτάνων και ντομάτας στη Νέα Υόρκη, ζήτησε από τα καταστήματα εστίασης να ετοιμάσουν τα μαχαιροπήρουνά τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα όσων έχουν εφαρμόσει το παράδειγμα προμήθειας προϊόντων από τοπικές κοινωνίες.

Σε κάθε περίπτωση o Stern σημειώνει ότι τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα του Private Label, είναι τα φυσικά αλλά και τα οργανικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα στο supply.gr