Luca de Meo: Νέο πρόεδρο και στη SEAT φέρνει το σκάνδαλο της VW

Στον απόηχο του σκανδάλου της VW, αλλάζουν πολλά ανώτατα στελέχη στη μητρική και τις θυγατρικές αυτοκινητοβιομηχανίες της γερμανικής φίρμας. ‘Ετσι ο Luca de Meo γεννηθείς στο Μιλάνο το1967, σημερινός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της Audi, διορίζεται νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Seat. Θα αντικαταστήσει στα καθήκοντα αυτά τον απερχόμενο Jürgen Stackmann (1961), ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου Πωλήσεων, Marketing και Aftersales Επιβατικών Αυτοκινήτων της VW και θα αναφέρεται στον Dr. Herbert Diess, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της VW. Και οι δύο θα αναλάβουν τις νέες τους θέσεις την 1η Νοεμβρίου 2015. 

Ο Luca de Meo είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Commerciale Luigi Bocconi di Milano και έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota Ευρώπης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής της Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Ήρθε στο VW Group το 2009 ως υπεύθυνος Marketing των επιβατικών αυτοκινήτων VW και του VW Group, πριν από την λήψη της θέσης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Audi το 2012. Είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ducati και της Lamborghini καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Volkswagen Group Italia. 

O Jürgen Stackmann κατέχει την Προεδρεία της Seat από το Μάιο του 2013. Οδήγησε με επιτυχία την επανατοποθέτηση της ισπανικής εταιρίας στην ευρωπαϊκή αγορά και έφερε την μάρκα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Παράλληλα με την εξασφάλιση αυξημένων πωλήσεων, ο Jürgen Stackmann και η ηγετική ομάδα της Seat έχουν δημιουργήσει ένα σαφή χάρτη επιτυχίας για τη μάρκα για τα επόμενα χρόνια.

Ο Luca de Meo, έχει επιλεγεί προσωπικά από τον Dr. García Sanz να ακολουθήσει τον απερχόμενο Jürgen Stackmann στην ηγεσία της Seat. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Luca de Meo θα συνεχίσει να εξελίσσει με επιτυχία τα σχέδια που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ανάκαμψη της μάρκας », δήλωσε ο Dr. García Sanz.