Ανακατατάξεις στη Volkswagen: “Κλειδώνει” ο νέος διευθύνων σύμβουλος

Τον επικεφαλής της Porsche, Ματίας Μίλερ, φέρεται να προορίζει για νέο διευθύνοντα σύμβουλο η Volkswagen, μετά την παραίτηση του Μάρτιν Βίντερκορν, που βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα” μετά τις αποκαλύψεις για τις “πειραγμένες” μετρήσεις εκπομπής ρύπων σε αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, την Παρασκευή η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό του 62χρονου Μίλερ στο “τιμόνι” της εταιρείας.

Ο Μίλερ είναι επικεφαλής της Porsche από το 2010, ενώ προηγουμένως είχε περάσει από διάφορα πόστα στην Audi, που επίσης ανήκει στη Volkswagen. Μάλιστα, ο Μίλερ φέρεται να έχει την υποστήριξη και του επί χρόνια προέδρου της Volkswagen Φέρντιναντ Πιχ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Απρίλιο, έχοντας έρθει σε σύγκρουση με τον Βίντερκορν.

Η τοποθέτηση του Μίλερ θα είναι μάλιστα μόνο μία από τις ανακατατάξεις στις οποίες θα προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen, καθώς σύμφωνα με πηγή του Reuters μεταξύ άλλων θα απολυθούν οι διευθυντές έρευνας και ανάπτυξης της Audi και της Porsche, καθώς και ο επικεφαλής της Volkswagen στις Ηνωμένες Πολιτείες.