Στο 5,04% η συμμετοχή της Wellington στην Alpha Bank

Με ποσοστό, που ξεπερνά το 5% - έστω και οριακά -, η Wellington Management συμμετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, 

"...ενημερώνει, κατ' εφαρμογή του Ν. 3864/2010, ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποιήσεως της Wellington Management Group LLP στις 16.3.2015, η τελευταία κατέχει από 13.3.2015, έμμεσα, 217.068.982 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, δηλαδή 5,04 % επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τραπέζης, αφαιρουμένων αυτών που ανακοίνωσε ότι κατέχει το ΤΧΣ.

Από 1.1.2015 η Wellington Management Company LLP, εγγεγραμμένος σύμβουλος επενδύσεων στις Η.Π.Α., άλλαξε την επωνυμία της σε Wellington Management Group LLP, μεταφέροντας τις συμβουλευτικές εργασίες των Η.Π.Α. στην Wellington Management Company LLP, Delaware.

Η Wellington Management Company LLP ελέγχεται άμεσα από την Wellington Investment Advisors Holdings LLP, που με την σειρά της ελέγχεται άμεσα από την Wellington Group Holdings LLP, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται άμεσα από την Wellington Management Group LLP".