Το νέο deal σε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ

Το νέο deal σε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ

Επεκτείνει τη δραστηριότητα του ο Κρητικός Συνεταιρισμός SYNKA

Με μία σημαντική εξαγορά που επεκτείνει τις δραστηριότητες της έκλεισε το 2019 ο Κρητικός Συνεταιρισμός SYNKA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, όπως αποκάλυψε μιλώντας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2020 στον κρητικό ρ/σ «Super» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Απόστολος Αλεξάκης, ο SYNKA προχώρησε στην εξαγορά των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην Κέρκυρα.

Όπως είπε ο κ. Αλεξάκης, η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων κάνει ετήσιο τζίρο, που φθάνει τα 45 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού χαρακτήρισε αναγκαιότητα την επέκταση του, με δεδομένη την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις δράσεις στήριξης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Επεσήμανε δε, πως με την νέα εξαγορά ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχολεί ο Συνεταιρισμός μέσα στο 2020, θα φθάσει του 2.000.

Ποιος είναι ο Συνεταιρισμός SYNKA

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης ιδρύθηκε το 1979 από 482 ιδρυτικά μέλη, με έδρα την πόλη των Χανίων στην Κρήτη. Ο σκοπός του ήταν να αλλάξει την κατάσταση στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών.

Η αποστολή του Συνεταιρισμού ήταν δύσκολη, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό αποτελεσματικά ήταν η δημιουργία ενός πρότυπου super market που θα λειτουργούσε με βάση τις αρχές του για την προστασία των καταναλωτών.

Το πρώτο αυτό SYN.KA Super market λειτούργησε το 1979 στην οδό Ν. Επισκόπου και Μίνωος στην πόλη των Χανίων. Ήταν ένα μικρό κατάστημα με επιφάνεια 150 τμ και 6 εργαζομένους.

Από τότε ακολούθησε μία συνεχής ανάπτυξη του Συνασπισμού με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει πρωτίστως στην αγορά των Χανίων και μετέπειτα όλης της Κρήτης.

Ωστόσο, το 2014 ο Συνεταιρισμός με την εξαγορά της αλυσίδας super market Βιδάλης προχωράει σε μία σημαντική επένδυση που σηματοδοτεί την επέκταση του για πρώτη φορά εκτός Κρήτης.

Με την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash και Carry πλέον και σε 16 νέα σημεία στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο και τη Νάξο.

Σήμερα, τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν ξεπεράσει τα 5.600 και αυξάνονται συνεχώς, τα καταστήματα του SYN.KA έχουν γίνει 51, οι εργαζόμενοι στα SYN.KA είναι πάνω από 1.200, και ο ετήσιος τζίρος του Συνεταιρισμού έχει αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ.