AKRITAS : Πώληση της θυγατρικής της στη Βουλγαρία

Στην πώληση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής μελαμίνης, της θυγατρικής AKRITAS BULGARIA, στη πόλη Chirpan της Βουλγαρίας, προχώρησε η βιομηχανία ξύλου ΑΚRITAS A.E.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης του Ομίλου AKRITAS, σε περιβάλλον παρατεταμένης και συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

Το τίμημα της πώλησης των παγίων εγκαταστάσεων ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ, μετά από έκθεση πιστοποιημένου ανεξάρτητου εκτιμητή. Ο αγοραστής είναι Βούλγαρος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα της ξυλείας.

Η βουλγαρική θυγατρική της ελληνικής εισηγμένης, AKRITAS BULGARIA EAD, θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν εμπορική εταιρεία, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία δασικής ξυλείας και διακίνησης των βιομηχανικών προιόντων παραγωγής της μητρικής εταιρίας στην βουλγαρική αγορά.

Σύμφωνα με την Ακρίτας, η ύφεση που επιμένει στη βουλγαρική οικονομία, δεν δικαιολογεί πλέον τη διατήρηση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής μελαμίνης, της οποίας ο βαθμός απασχόλησης δεν υπερέβη το 5% της εγκατεστημένης παραγωγικής δυναμικότητας από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου αποτελούσε ζημιογόνο δραστηριότητα χωρίς προοπτικές βελτίωσης.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής, από την βιομηχανική δραστηριότητα της, για το 2014, αποτέλεσε το 1,32% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου και επομένως δεν επηρεάζει την πορεία των εσόδων. Τα αποτελέσματα της θυγατρικής, από την βιομηχανική της δραστηριότητα, τα οποία υπήρξαν εξαιρετικά ζημιογόνα κατά το εννεάμηνο του 2014, ανερχόμενα σε -439.000 ευρώ, επέβαλαν την λήψη της απόφασης πώλησης των εγκαταστάσεων της βιομηχανικής δραστηριότητας στη Βουλγαρία.