Πειραιώς : Ψάχνει λεφτά στο City για το Επενδυτικό Ταμείο

Συναντήσεις με ξένα επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο πραγματοποιούν υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ομίλου της Πειραιώς, με στόχο τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο υπό ίδρυση Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο της τράπεζας.

Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, και εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015.

Το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο θα εστιάζει στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, αλλά και σε εταιρείες με ικανή διοίκηση και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο.

Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση μέχρι 7 χρόνων τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια περίπου 200 μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών, από ένα σύνολο 2.000, με τζίρο 5 - 75 εκατ. ευρώ.

Η παρουσίαση του σχεδίου του Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου γίνεται από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς, Άνθιμο Θωμόπουλο, και από τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου, Νίκο Καραμούζη και Λάμπρο Παπακωνσταντίνου.