Τρ. Κύπρου:Το Δεκέμβριο επιστρέφει στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου

Το Δεκέμβριο αναμένεται να επιστρέψουν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Λευκωσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, "υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων, το Ενημερωτικό Δελτίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες" και για τη δημόσια προσφορά. 

Δημόσια προσφορά

Η ημερομηνία αρχείου για τη Δημόσια Προσφορά έχει ορισθεί η 21η Νοεμβρίου 2014 στις 3:00 μμ.

Οι μέτοχοι της Τράπεζας θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Δημόσια Προσφορά, εκτός και αν κατοικούν ή υπόκεινται σε δικαιοδοσία στην οποία η εν λόγω προσφορά, πρόσκληση, ή πώληση θα ήταν παράνομη όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ν. Αφρική και οι ΗΠΑ (Δικαιούχοι Μέτοχοι).

Η Δημόσια Προσφορά θα αποτελεί πρόσκληση στους Δικαιούχους Μέτοχους να υποβάλουν αίτηση για απόκτηση μέχρι 416.666.667 νέων συνήθη μετοχών στην τιμή €0,24 ανά μετοχή.

Οι ακριβείς όροι και το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς καθώς και η περίοδος εγγραφής της Δημόσιας Προσφοράς θα αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους μετόχους πριν την εισαγωγή

Οι μέτοχοι θα πρέπει να τηρούν ενεργή Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, προκειμένου οι συνήθη μετοχές που κατέχουν να πιστωθούν στο λογαριασμό τους έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης τους μόλις αυτές εισαχθούν στα δύο χρηματιστήρια προς διαπραγμάτευση.
Η Τράπεζα έχει, μέχρι στιγμής, σε αρκετές περιπτώσεις, επικοινωνήσει ταχυδρομικώς με τους κατόχους συνήθη μετοχών που προέκυψαν από την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας με ίδια μέσα. Στην πιο πρόσφατη επιστολή προς τους μετόχους αυτούς ζητήθηκε όπως μέχρι τις
24 Νοεμβρίου 2014. αποσταλούν στην Τράπεζα οι σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την Μερίδα Επενδυτή και το Λογαριασμό Αξιών που δυνατόν να διατηρούν στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων

Η Τράπεζα καλεί όλους τους μετόχους που δεν έχουν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ να αποταθούν σε Χειριστή (Χρηματιστηριακό Γραφείο ή Θεματοφύλακα) στην Κύπρο ή στην Ελλάδα για το άνοιγμα τέτοιων λογαριασμών και να αποστείλουν τις σχετικές πληροφορίες στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας (με φαξ στον αρ. φαξ +357 22336258/ +357 22336261 ή με email στη διεύθυνση [email protected]).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν οι μέτοχοι δεν έχουν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ ή αν οι σχετικές πληροφορίες που έχουν αποστείλει σχετικά με την Μερίδα Επενδυτή και τον Λογαριασμό Αξιών στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων είναι λανθασμένες ή ελλιπείς, οι συνήθη μετοχές που αναλογούν σε αυτούς τους μετόχους θα πιστωθούν στο όνομά τους σε Μερίδα Επενδυτή στο ΧΑΚ που θα είναι ανενεργή μέχρις ότου οι μέτοχοι αυτοί λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα απαιτούμενα μέτρα για να ενεργοποιήσουν τη μερίδα αυτή καταβάλλοντας και τα σχετικά τέλη. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα και μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στη δυνατότητα των μετόχων αυτών να διαπραγματευτούν τις εν λόγω μετοχές τους στο ΧΑΚ ή/και το ΧΑ.

Κλείσιμο του μητρώου μετοχών πριν την εισαγωγή των μετοχών και τη δημόσια προσφορά

Η Τράπεζα θα σταματήσει να πραγματοποιεί οποιεσδήποτε μεταβιβάσεις μετοχών μέσω της Υπηρεσίας Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας στις 21 Νοεμβρίου 2014 τις 3:00 μ.μ. Με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθη μετοχών της Τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ και το ΧΑ, η διαδικασία μεταβίβασης μετοχών σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2014 θα παύσει να ισχύει.