Πιο κοντά στην εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών η Ryanair

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκεται η ιρλανδική εταιρεία Ryanair καθώς πέρασε στο δεύτερο γύρο προσφορών, σύμφωνα με τους Irish Times.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ήταν ανάμεσα στις 15 που υπέβαλαν προτάσεις στην κυπριακή κυβέρνηση το Σεπτέμβριο για να αποκτήσουν τις ΚΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών Neil Sorahan, λέχθηκε ανεπίσημα την Παρασκευή ότι η Ryanair είναι στο short list, που σημαίνει ότι είναι μέσα στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Ωστόσο, ο Sorahan προειδοποίησε χθες ότι υπάρχει ακόμη δρόμος.

Φαβορί για την εξαγορά των ΚΑ θεωρείται και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean λόγω των πολιτικών και πολιτιστικών δεσμών των δύο λαών.

Η Ryanair δεν προσφέρει μετρητά για την αεροπορική εταιρεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν η προσφορά της είναι επιτυχής, θα διευρύνει την αεροπορική εταιρεία από πέντε αεροσκάφη και 700 χιλ. επιβάτες ετησίως σε 20 αεροσκάφη και 3 εκ. επιβάτες σε διάστημα πέντε ετών.

Η Ryanair στοχεύει στην απόκτηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα των ΚΑ (AOC), το οποίο της επιτρέπει να πετά προς το Ισραήλ, τη Ρωσία και τις χώρες γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, όπου η ιρλανδική εταιρεία είναι πρόθυμη να επεκταθεί.

Έχει αιτηθεί στις αρχές για τη χορήγηση του πιστοποιητικού, αν και αυτό βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η ιρλανδική εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή βάση στην Πάφο.

Χθες ανακοίνωσε αύξηση 32% στα κέρδη της φθάνοντας στα €795 εκ. για το εξάμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4% στα 51,3 εκ.

Για τον Οκτώβριο του έτους η αύξηση στον αριθμό επιβατών ανήλθε στο 5%.

Η εταιρεία αναθεώρησε το στόχο κερδών για το έτος στα €750 εκ. - €770 εκ. από €620 εκ. - €650 εκ. που ανέμενε προηγουμένως.

Πηγή : www.stockwatch.com.cy