Η Κυριακή αύξησε κατακόρυφα τον τζίρο των καταστημάτων

Σημαντική ήταν η αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, κατά τη χθεσινή ημέρα, Κυριακή, που ήταν και το δεύτερο 24ωρο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ), Αντώνη Μακρή, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50% - 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή Κυριακή και κατά 10%-15%, συγκρινόμενες με το Σάββατο. 

"Αυτό σημαίνει ότι άρχισε να γίνεται σιγά - σιγά αγαπητή και αυτή η περίοδος των εκπτώσεων... Δεν μπορεί όλες οι Κυριακές να είναι ίδιες. Όσες είναι κοντά σε γιορτές, έχουν πάντα περισσότερο κόσμο... Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή μέρα έδειξε πως οι Κυριακές αποδεικνύουν ότι μπορούν να παίξουν στην ενεργό οικονομία ένα καλό ρόλο", δήλωσε ο κύριος Μακρής.  

Σε ό,τι αφορά το 10μηνο, η μεγάλη αύξηση - όπως αυτή καταγραφόταν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου - έχει περιοριστεί, αλλά η αγορά εξακολουθεί να κινείται αυξητικά.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, "Αν δεν υπάρξουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα, πιστεύω ότι στο τέλος του έτους θα γελάσουμε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια". 

Ν.Ν.